Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

4. 3. 2012 10:40
Jsem přesvědčen o tom,

že naprostá většina obrazoborců jsou lidé sužovaní nějakým komplexem, kteří se snaží nějak zviditelnit aby se dostali ze svých depresivních stavů. Chytré nápady nemají a tak se vyžívají na minulosti, protože tam nehrozí nebezpečí nějakých střetů, ani není potřeba nic obhajovat - pár frází k tomu docela stačí.

Ta mozaika v Semilech není jediná v ČR, ale normální lidé kolem nich procházejí bez povšimnutí, úplně stejně jako kolem reklamy na dávno nevyráběné zboží. Ta doba tady jednou byla, s tím už dnes nikdo nic neudělá. Nelze ji vymazat z dějin. A bojovat proti ní? Mnohem hrdinštější je bojovat proti nešvarům dnešní doby, protože tady už narazit jde a navíc to vyžaduje i myšlení jiné nežli to mediálně presentované.

Naši předkové nebyli tak pitomí. Tady na královéhradecku jsou stovky pomníků na památku prohrané bitvy v r. 1866. Na všech je rakouský orel a další symboly monarchie. Nikdo přitom po r. 1918 tyto pomníky neboural, neničil ani proti nim neměl hysterické výlevy v novinách.

6 0
možnosti
J

jsoud

4. 3. 2012 11:30
Re: Jsem přesvědčen o tom,

Máte správný pohled na věc. Autor se pouze potatil. I v době mezi r. 1948 - 1989 byli mezi námi stejní bořitelé i hodnotnějších uměleckým děl. Nemohu sice posoudit uměleckou hodnotu kritizované mozaiky, ale jeví se mi ta iniciativa na úrovni maloměšťáctví. Je to docela parodie. Nyní jsou sochy Gottwaldů uloženy kdesi v ústraní a až opět zvítězí komunisté, tak se budou Masarykové a jiné tzv. nevhodné symboly stěhovat na jejich místo. Co pak bude hlásat autor? :-)

1 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

4. 3. 2012 10:35
pokud s tím má blogger problém, nechť to na vlastní

náklad nechá odstranit a fasádu opravit, ale tím odstraní staré symboly, které by se měly následujícím generacím ukazovat, aby na vlastní oči viděly jak to tehdy vypadalo !! až se jim bude povídat, jak bylo všechno "špatné" :-P

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

4. 3. 2012 10:32
Až nám budou vládnout takoví, jako Vy

Loukoto, tak budou všude oprýskané a otlučené zdi a poškozené hroby hrdinů na náměstí. Za státní peníze byste chtěl demolovat soukromý majetek ?

Nevím zda je dobře, že komunisté předali státní kasu plnou a hóóódně státního majetku, takže si zde 22 let po revoluci můžeme ještě vydržovat tolik zbytečných a nekvalifikovaných učitelů. Pravdu má Mr.Kalousek, když jich chce 20.000,- propustit (ze začátku jsem jej za to kritizoval, ale nyní vidím, že je to dobré opatření)  !!

3 0
možnosti
PM

petrik1960

4. 3. 2012 10:15
karma

2 0
možnosti
JS

jan_bivoj

4. 3. 2012 10:02
Čemu aktuální stav škodí?

Myslím si, že aktuální stav ničemu neškodí.

Pokud autorovi blogu nápis v Semilech osobně vadí, myslím, že mu nic nebrání

zaplatit jeho odstranění z vlastní kapsy. Případně, pokud na to sám nemá, zahájit sbírku mezi těmi, co smýšlejí obdobně.

V jedné posluchárně Právnické fakulty UK v Praze byla minimálně ještě na přelomu tisíciletí vidět pod tenkou vrstvou přemalby nacistická orlice. Možná je tam vidět dodnes, od absolvování jsem v té posluchárně nebyl. Nemám pocit, že by to někomu nějak škodilo.

1 0
možnosti
PM

petrik1960

4. 3. 2012 10:14
Re: Čemu aktuální stav škodí?

vadí rozdíl náhledů na oba nejzločinněší režimy Evropy.

5 0
možnosti
LV

baloun

4. 3. 2012 10:01
Máte naprostou pravdu

To, že komunisti nakonec přispěli k vítězství nad nacisty, ještě neznamená, že jsou lepší. Jsou jen jiní, a to ještě jenom v pár detailech. Ostatně nacisti byli přece nacionálními socialisty.

3 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 912x
Na politiku mám stejný náhled jako Igor Lukeš: "Český národ potřebuje "normální" muže a ženy, takové kteří vládnou ve Švýcarsku, Dánsku, Norsku, lidi, jejichž jména neznají ani odborníci na mezinárodní vztahy, protože není důvod je znát. Prostě dělají svou práci, jak to nejlíp umějí, neříkají provokativní nesmysly a hlavně - slouží a nekradou."  Jsem členem TOP 09. Dle zákona 247/1995 Sb., § 16 odst. 6 je zadavatelem TOP 09 a zpracovatelem AD13 group a.s. Kandiduji ve volbách do Poslanecké sněmovny 20.-21. října 2017 za TOP 09.