Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A28d43a98m 40S94t85a74v24a

16. 11. 2014 17:45

".... Jak se nám žije 25 let po revoluci, ...": Autore, tisíceré díky za odpověď, kterou jste  na tuto svou otázku uvedl! Žije se tak dobře, že lidé jsou z toho celí rozhejkaní a už nevědí, co by. Už mě štvou novináři, kteří neustále kdekomu podkládají tuto otázku a kdekterý trouba  zpochybňuje kvalitu dnešního života. Máme sociální jistoty,  nevídanou svobodu a demokracii, o které se nám ani nesnilo. Ano, dobře to pronesl premiér Sobotka: náš parlamentarismus prochází jistou krizí, ale to nemá s mírou a kvalitou  naší  demokracie nic co do činění. Hádáme se o Babiše, o Ukrajinu či o daně.... Co bychom si mohli přát víc!  To bychom museli žít v ráji. A na to jsme příliš velcí pohani.

0 0
možnosti
Foto

Karma!

Jak bude dál probíhat vývoj, bude záležet na mladých. Proto je stále potřeba připomínat jim minulost. A vzít v úvahu, že 25 let je příliš krátká doba na to, aby se z hlav lidí vytratily pozůstatky "starého" myšlení.

W. Churchill řekl, že demokracie je jako anglický trávník. Stačí jej jen přistřihovat a zalévat. Ale musí se to dělat 100 let.

Naším hlavním problémem je chybějící elita. Tzn. nemáme dost lidí, kteří mají morální i odborné předpoklady naši zemi vést správně. Připravil nás o ně minulý režim a i válka - ve třech vlnách emigrace.

Stačí se podívat na minulé presidentské kandidáty. 

R^

2 0
možnosti
LJ

Na ty mladé se vždy spoléhalo: Jsou nezatížení, poučí se a budou to dělat lépe. Jistě i naši mladí tak jednou budou hledět s nadějí k další generaci.

1 0
možnosti

První polovina textu se mnou souzní. A dal bych karmu. S druhou půlí nesouzním.

Ve své transformaci společnosti jsme teprve na půli cesty. Občané i naše politické strany, ODS, TOP 09, ČSSD, KSČM... si stále nesou komunistickou zátěž v našem myšlení a chování. Ideologie neideologie, stranický bysnys, špatná služba společnosti se obrážejí v nedůvěře občanů politickým stranám. A já této společnosti, která začíná rozlišovat, co je správné, fandím. Fandím tomu, že před stranictvím a před ideologiemi dává přednost funkčnímu chování stan a politiků, že hledí na jejich službu. A tak jsem se přestal bát toho, že Andrej Babiš je rizikový politik a že jeho ANO nás bude svádět z cesty pravé. Pokud ze svého hnutí ANO udělá normální politickou stranu, která povede k soutěží mezi stávajícími zaběhnutými a zkorupovanými stranami, pak máme šanci na změnu v této společnosti a šanci, že konečně dojdeme ke skutečné svobodě a demokracii včetně vymahatelnosti práva.

:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 912x
Na politiku mám stejný náhled jako Igor Lukeš: "Český národ potřebuje "normální" muže a ženy, takové kteří vládnou ve Švýcarsku, Dánsku, Norsku, lidi, jejichž jména neznají ani odborníci na mezinárodní vztahy, protože není důvod je znát. Prostě dělají svou práci, jak to nejlíp umějí, neříkají provokativní nesmysly a hlavně - slouží a nekradou."  Jsem členem TOP 09. Dle zákona 247/1995 Sb., § 16 odst. 6 je zadavatelem TOP 09 a zpracovatelem AD13 group a.s. Kandiduji ve volbách do Poslanecké sněmovny 20.-21. října 2017 za TOP 09.